Chamonix

Camping Les Marmottes

Chamonix aan de voet van de Mont Blanc. Wij logeerden op camping Les Marmottes. Honden zijn er welkom maar moeten steeds aan de lijn. De eigenaar tolereert geen afwijking, maar goed de regels zijn er voor iedereen. Ondanks de drukte in de stad hebben we een top vakantie beleefd. De vele kabelbanen zijn toegankelijk voor honden. Busvervoer is gratis en honden zijn welkom. Normaal met muilkorf maar een gentleleader is ook ok, en zelf een gewone halsband zal geen probleem zijn.

Vaak maken de chauffeurs ook plaats vooraan het voertuig om samen met je hond comfortabel te reizen. Met de trein reizen tussen de verschillende dorpen is leuk. Voor de hond wordt 1€ aangerekend op de trein, maar de conducteur die ons vergezelde vond dat we gratis mochten reizen. Wij bezochten de watervallen van Diosaz. Top uitstap en goede paden en hangbruggen voor zowel baasjes als honden. Is je hond een beetje een “broekschijter” dan misschien toch af te raden.
De lokale horeca die wij bezochten waren hondvriendelijk. Meestal was het water voor onze bobbie er eerder dan mijn pint. Veel wandelingen in de buurt en tal van berghutten zijn open in de zomer. Neem steeds voldoende water mee, de klim kan lastig zijn.
Wij bezochten ook de ijsgrot en gingen aan boord van de bergtrein. De trein was een belevenis voor onze Firre, de ijsgrot is toegankelijk voor honden maar niet aan te raden. De 512 trappen op metaalroosters zijn niet leuk voor een gemiddelde grote hond. Zeker niet in de zomer als de ijzers heet zijn.

LET OP : De bergrivieren in de buurt zijn vaak te geweldig om te zwemmen. Soms wat moeilijk om dit uit te leggen aan een hond die zot is van water.

Kortom

Wandelingen
  • Zeer veel uitgestippelde wandelingen.
  • Alle gesloten kabelbanen met uitzondering van Aiguille du Midi zijn toegankelijk voor honden.
  • Top locaties zijn de vele berghutten.
Horeca
  • Wij bezochten Verte Lodge, leuke ontmoetingsplaats van avonturiers met een prima keuken.
  • Honden meestal welkom.
Varia
  • Er zijn nogal wat wildkampeerders in de regio, die het niet zo nauw nemen met de regels. Soms hebben we wat problemen gehad met hun loslopende honden.