Kasteel Peyrelade

Zware klim.

In de buurt van Liaucous zijn diverse forten of kastelen te bezoeken. We opteerden om de middeleeuwse ruine van het kasteel van Peyrelade te bezoeken. Honden zijn er immers welkom. De wandeling ernaar toe is helaas iets minder spectaculair maar zeker doenbaar.

Of je kan met de camper tot op 300 meters van het kasteel gratis parkeren, maar tijdens de drukke periodes is de parking helaas ingenomen door autobestuurders met grootheidswaanzin, door gewone wagens dus. Jammer maar het is wat het is. De laatste 300 meters hebben een gemiddeld klimpercentage van ongeveer 30%. Dus stijl!

We starten bij onze camping en gingen via Boyne naar het kasteel. Er is een ruim stuk langs de D-weg, een andere opties is het helaas niet. Best gevaarlijk maar de meeste bestuurders kijken wel uit en passeren je in een ruime boog. Onderweg kom je diverse horeca tegen (3) maar we hadden geen tijd om ze te testen.

In de ruïne worden in het toeristenseizoen voorstellingen gegeven voor kinderen, dus kan het er best druk zijn. De vele trappen zijn best te doen met een hond maar het is toch oppassen geblazen.
De terugweg is jammerlijk genoeg dezelfde, een ronde doen zit er niet in. We breiden onze tocht uit via Mostuéjouls en Liaucous. Mooie dorpen met prachtige stegen. In Mostuéjouls is er een bron, dus daar konden we de drinkflessen bijvullen. Het moet niet gezegd worden dat water meenemen noodzakelijk is. Leuke wandeling maar te weinig offroad.