Ninglinspo en omgeving

Nonceveux.

Twee voor de prijs van één. We waren gelogeerd op Camping Arkeo in Nonceveux. Dus reken zeker ook de afstand van en naar de camping bij jouw wandeling.

Ninglinspo standaard

We starten de basiswandeling vanaf de parkingplaats. Er is voldoende parking ook voor een camper, maar deze loopt zeker tijdens de weekends goed vol. Vroeg zijn is de boodschap. Het kan redelijk druk zijn. De wandeling is ongeveer 6 km lang en meestal goed aangegeven. Via een kronkelpad loop je langs de enige bergrivier van België. Het spreekt voor zich dat de wandeling minder adembenemend is tijdens droge periodes. Wij hadden “gelukkig” het was miezerig weer en had de dagen voordien voldoende geregend. Leuk om te doen en voldoende afwisseling. Talrijke bruggetjes laten je de Ninglinspo talrijke keren dwarsen en touwen maken onbegaanbare paden begaanbaar. Honden met wat schrik van houten bruggen of rotsweggetjes zijn niet happy.

Ningslispo extra

De tweede wandeling is één van de mooiste wandelingen die ik heb gelopen in België. Met zijn 14 km verveelt het nooit. Het volgen van de Ninglinspo, over vergezichten op de hoogste punten van België, om vervolgens de Amblève een tijdje te volgen. Kortom de altijd een verrassing aan het eind van de weg. Water meenemen voor de hond is niet nodig gezien de vele kleine riviertjes die je dwarst. Voor jezelf is het een must. Geen brasseries op de weg enkel op het einde. De vele bruggetjes, touwweggetjes en vondelpaden maken dit tot een top ervaring. Hier veel minder tegenliggers. De wandeling is wel best pittig.