Richting Puy de Chambourguet

Iets verder dan gedacht.

Vol goede moed starten we onze wandeling richting Puy de Chambourguet. Onze tocht zou 12,2 km bedragen. Helaas geen rondje zodat we verplicht zijn bij het terug komen om het zelfde pad te nemen. Na wat klim bij aanvang betreden we een natuurdomein. Hondje aanlijnen want de aanwezige runderen hebben geen schrik en komen vervaarlijk dichtbij.

We blijven net zoals zij zelf kalm. Het gebied huist tal van zangvogels. De verrekijker maakt serieus overuren. Het blijft klimmen maar gestaag dus best voor iedereen te doen.

Bij het verlaten van het natuurdomein is het nog een 2 tal kilometer van de top van de Puy de Chambourguet, maar we zitten al door onze water voorraden heen. Te warm en te weinig water. Wijselijk besluiten we om de top een ander jaar te beklimmen en terug te keren. Ondanks de zelfde weg blijven de vogels zich in alle kleuren aanbieden. Geelgors, roodborsttapuit, vinken, zwarte roodstaarten, rode wouwen, buizerds, en zelfs een draaihals… Kortom de natuurliefhebber vindt hier zeker wat hij zoekt.