Treffort

Camping La Plage

Treffort bekent bij alle surfers. Het meer is een paradijs voor watersporten. In de onmiddellijk omgeving zijn er een aantal camperplaatsen, maar in de zomer vind ik het leuk om mijn stoel en tafel uit te zetten en dan is een camping een beter idee. Immers zijn de camperplaatsen en lokale parkings ingenomen door surffreaks en sta je deur aan deur. Dan verdient camping La plage een vermelding. Rustige camping, met uitstekend restaurant, waar je zeker welkom bent met de hond. Op loop afstand van het meer. Ondanks de verbodstekens kan je zeker pootje baden. Zwemmen is niet toegelaten maar wat verder van het toeristisch centrum wordt het wel gedoogd. Ook hier kan je best je hond laten zwemmen.

In de omgeving zijn er een aantal mooie uitgestippelde wandelingen. Maar topwandeling is die wandeling waarbij je 2 maal het meer oversteekt via een hangbrug. Zeker haalbaar als je hond wat getraind is. Maar probeer deze te starten op een vroeg uur dan is het zeker minder druk. Terug komen kan te voet maar via de overzet is dit ook leuk. Honden zijn immers toegelaten. Tickets kopen doe je voor je start aan het loket niet zo ver van de camping. Je kan zelfs je plaats reserveren een aantal dagen op voorhand.

Winkelen is er in de buurt niet bij, een kleine kruidenierszaak is er wel om brood te kopen. Wel zijn er een aantal restaurants aanwezig. Diegene die wij bezochten waren hondvriendelijk.

LET OP : de wandeling met de hangbruggen is een heel eind, dus voor de geoefende wandelaar. Neem zeker genoeg water mee voor jezelf en je hond.

Kortom

Wandelingen
  • Niet zoveel, maar genoeg wandelplezier voor een dag of 4,
  • Water voorzien voor je hond tijdens de wandelingen, het meer is immers niet overal toegankelijk,
  • De eerste hangbrug is niet zo ver van de camping gelegen, wij hebben eerst die bezocht op een rustige avond om te testen of de hond dit aankon.
Horeca
  • Talrijke café’s en restaurants in de straat, het restaurant van de camping is prijs kwaliteit in orde.
  • Honden meestal welkom.
Varia
  • Op onze tocht over de 2 hangbruggen stond er een mobiele bar in het midden van de tocht. Lokaal gebrouwen bieren werden er verkocht. Geproefd en goedgekeurd.
  • Rond het meer kan het behoorlijk druk zijn, maar in de bossen rond het meer kwamen wij niemand tegen.