Zwalm

De Vlaamse Ardennen.

Zwalm en omgeving een plezier voor de wandelaar. De talrijke knooppunten laten je zelf beslissen welke tocht je uitstippelt. Handig hierbij is de app van wandelknooppunten. De vele kleinere natuurdomeinen en kleine wegen lossen elkaar af. Wij bezochten dit gebied in het najaar. De modder en de regen moet je er dan bijnemen. Onze hond was niet om aan te zien, dus voorzorgen nemen. De buitendouche doet dan wonderen.

Onze logeerplaats was Camping Canteclaer, de enige in de buurt. Dus veel keuze mogelijkheden zijn er niet. Aan de lokale gemeentebesturen om hier iets aan te doen.

Camping is proper en onthaal is vriendelijk. Deze kleinschalige camping lig onmiddellijk aan een knooppunt, dus een wandeling starten is niet moeilijk. Onze hond was er uiterst welkom ook in het restaurant.

De streek is het mekka voor de wielertoerist dus op alle wegen is het uitkijken. De natuurgebieden zijn vaak begrazen door paarden of koeien en niet overal zijn we welkom met de hond. Begrijpelijk. Maar er zijn ruimschoots wandelmogelijkheden genoeg.

Over de lokale horecazaken kunnen we kort zijn, we waren daar op maandag en dinsdag en vele zaken gaan enkel open in het weekend. Dus indien je een natje wenst tijdens je tocht, toch even op voorhand bekijken wat er open is. 

LET OP : sommige natuurdomeinen zijn niet toegankelijk met de hond.

In de omgeving van de camping is er geen bakker, slager of supermarkt.

Kortom

Wandelingen
  • Veel wandelknooppunten,
  • Bij drassig weer best je voorzorgen nemen,
  • Niet alle natuurdomeinen zijn toegankelijk voor een hond.
Horeca
  • In de ruime omgeving veel streek- en sfeercafé’s of brasserieën. Maar velen zijn slechts in het weekend open,
  • Restaurant op de camping is prima.
Varia
  • Een nabijgelegen treinspoor zorgt voor heel wat lawaai, als de wind tegen zit. Wij hadden pech! plaats is.