Fourneau Saint-Michel – Saint Hubert

Pas op van het wild!

Fourneau Saint-Michel heeft veel te bieden. In de omgeving zijn er tal van wandelingen die veelal starten in de buurt van de gratis camperplaats. Inderdaad een gratis camperplaats in België. Water en toilet lozen kan er, water nemen ook al is het niet duidelijk of het drinkbaar is. De nabij gelegen weg is rustiger dan verwacht.

Wij wandelen richting Awenne. Zeer bosrijk en vooral rustig. Bossen en akkers of weiland lossen elkaar af. De talrijke roofvogels vinden het een lust om te jagen op deze akkers, er is altijd wel wat te zien. Toch even oppassen met de vele wildroosters voor de hond. In Awenne was er zelfs

Bij schemer hoor je het wild in de bossen of kruisen ze jouw pad. Aanlijnen is dus de boodschap. De Amblève met de talrijke kleine zijriviertjes zorgden ervoor dat water voor de hond overbodig was. Maar in hartje zomer staan die waarschijnlijk droog.
Op einde van de tocht wachtte ons een Ardense maaltijd in Al Pèle. Lekker en vooral onze bobby was er welkom. Deze kleine taverne is gekend in de streek, reserveren is een must. Oja de tocht is een 12,5 km.