De Blankaart

Woumen Diksmuide.

Het natuurdomein Blankaart laat honden aangelijnd toe. Dus wij op zoek naar het legendarisch zeearendkoppel. Vooreerst is de parkeergelegenheid eerder klein. Onze campervan is geen 7 meter en toch was het moeilijk om in de parkingplaatsen te passen. Maar goed er was plaats. Verder is het moeilijk om in de Blankaart een rondje te doen. Dus is het even op voorhand goed bekijken waar je naar toe stapt. Er zijn 2 wandelingen uit gestippeld, maar via knoppunten lukt het ook prima. Een eigen route uitstippelen is moeilijk omdat sommige delen niet toegankelijk zijn voor publiek.

We hebben beide routes wat gecombineerd tot een tocht van ongeveer 11km. Wat is dit een mooi domein. Hou er wel rekening mee dat dit natte weides zijn. Laarzen of waterdicht schoeisel is geen luxe. Door de grote van het domein kwamen wij slechts een handvol mensen tegen.

De vogelkijkhutten zijn te bezoeken, honden kunnen als ze maar rustig blijven. Maar zo zagen wij de zeearend. We waren even onder de indruk. Helaas bleef hij of zij te ver voor onze lens.

Langs de route kwamen we 2 ijsboerderijen tegen. Ijs hebben we niet getest, te koud, maar een streekbiertje ging er zeker in. Kortom in boerderij ’t Madeliefje is je hond zeker welkom. Let wel op met de vele weides die bevolkt zijn met grazers. Sommige zijn wel heel geïnteresseerd in je hond.

Weet je moment te kiezen voor dit domein, ’s morgens lijkt me het best. De talrijke vogels zijn een extra troef voor de natuurliefhebbers. Maar zoekers van rust vinden beslist ook hier hun gading.