Naar Teuven


Naar Teuven en terug: een avontuurlijke wandeling van 13 kilometer

Weidse panorama’s en kronkelende paden

Vanuit Camping Natuurlijk Limburg vertrokken we voor een 13 kilometer lange tocht naar Teuven. De route voerde ons door weidse weilanden en langs kronkelende paden, die we helaas af en toe moesten delen met wielertoeristen.

Onverwachte ontmoetingen

Onderweg werden we getrakteerd op een bijzondere ontmoeting: een zwarte ooievaar, een zeldzame vogel die in dit gebied voorkomt. We zagen ook duidelijke beversporen, wat de natuurbeleving nog leuker maakte.

Honden en vuile schoenen welkom

In Teuven aangekomen, genoten we van de gastvrije sfeer in de talrijke horecazaken. Opvallend: overal waren honden en zelfs vuile schoenen welkom. Wij kozen voor “Zotte Lambiek”, een pittoresk caféetje op de rand van Teuven met een gezellig terras.

Proeven van streekbieren

Elke zaak in Teuven heeft zijn eigen streekbier, dus proeven is een must! Wij namen de tijd om te genieten van de lokale smaken.

Uitdagende klimmetjes en glibberige afdalingen

De weg voerde ons langs het Roodbos en het bos van L’aschet. De klimmetjes waren best pittig, maar de afdalingen in de holle wegen waren nog spannender: glibberig en steil. Aangepast schoeisel is dan ook echt een must. Op warme dagen is voldoende water zeker geen overbodige luxe. De talrijke boomgaarden in bloei zijn prachtig.

Een onvergetelijke ervaring

De wandeling naar Teuven en terug was een onvergetelijke ervaring. De prachtige natuur, de unieke ontmoetingen met dieren, de gastvrije horeca en de uitdagende route maakten van deze tocht een waar avontuur.

Tips voor wandelaars:

  • Kies voor stevige schoenen met een goede grip.
  • Neem voldoende water mee, zeker op warme dagen.
  • Geniet van de prachtige natuur en de lokale gastvrijheid!
  • De Voerstreek: een paradijs voor wandelaars!

Praktische informatie:

  • Afstand: 13 km
  • Duur: 3-4 uur
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld