Remersdaal, richting Sint Pieters Voeren


De Voerstreek: een onvergetelijke wandeling
Eerste kennismaking (12km)

De Voerstreek, een onbekend pareltje in België, lonkte. De camping waar we verbleven lag pal aan het Roodbos, de perfecte startplaats voor onze wandeling. De tocht: 12 kilometer lang, heuvelachtig en met een mix van off-road paden en smallere wegen. Goed schoeisel was dus een must!

Uitzichten om van te dromen

Al snel werden we beloond voor onze inspanningen. De panoramische uitzichten over de Voerstreek waren adembenemend. Glooiende landschappen, kronkelende beekjes en idyllische dorpjes vulden ons zicht.

Verfrissende stop

Halverwege de wandeling strijken we neer bij een authentieke ijshoeve. De perfecte plek om te genieten van een heerlijk Voerijs en even te bekomen van de klim.

Dorpsleven

In Sint Pieters Voeren, een charmant dorpje met een gezellige dorpsplein, lieten we de forellenkwekerij links liggen. Het was er te druk naar onze zin. Gelukkig vonden we in het dorp nog andere rustgevende plekjes om te verpozen.

Autoverkeer

In tegenstelling tot de Ardennen, zijn er in de Voerstreek meer wegen en dus ook meer autoverkeer. We moesten dan ook een paar keer grotere wegen oversteken of een stukje langs de kant van de weg lopen. Voorzichtigheid was geboden!

Een aanrader!

Ondanks de drukkere wegen was onze wandeling door de Voerstreek een onvergetelijke ervaring. De prachtige natuur, de pittoreske dorpjes en de gastvrije mensen maakten van deze tocht een waar avontuur.

Tips voor wandelaars:

  • Kies voor stevige schoenen met een goede grip.
  • Neem voldoende water mee, zeker op warme dagen.
  • Download een wandelkaart, want de diverse verschillende systemen van knooppunten zijn zelf voor een geoefende wandelaar moeilijk te begrijpen.
  • Geniet van de rust en de prachtige natuur! Neem je verrekijker maar mee.
  • De Voerstreek: een aanrader voor elke wandelaar die op zoek is naar een unieke ervaring!

Praktische informatie:

  • Afstand: 12 km
  • Duur: 3-4 uur
  • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk