Natuurgebied haven Nieuwpoort

Nieuwpoort.

Het was een doel, zeehonden zien voor kust. Helaas zullen we nogmaals moeten langskomen. Het slechte weer zal er voor iets tussen gezeten hebben. Maar toch was de tocht meer dan de moeite waard. We waren gelogeerd in Koksijde op camperplaats Blekkertje. Onze vaste uitvalsbasis als we Koksijde bezoeken. Op 50 meter is er een nieuwe camperplaats geopend. Deze werd nog niet uitgetest. Met de kusttram naar Nieuwpoort om de tocht te starten.

De ijzermonding oversteken gebeurt met de gratis overzet, meestal om de 15 minuten kan je erop. Langs het militaire domein naar de haven. Onderweg zijn er een 3 tal kijkhutten waar je zeevogels, grazers en met een beetje geluk ook zeehonden kan zien rusten. Niet dus tijdens ons bezoek.

Via nog tal van andere kleinere natuurgebieden kom je aan in Westende. Dorst lessen kon in de vele horecazaken, vooraleer we de terugweg startten via het strand. Voordeel van een zandwandeling, is dat we bij de camper de hond gemakkelijk kunnen uitkammen voor we die binnen laten.

Op het strand kon hij vrij, in de natuurdomein aangelijnd. Let op voor de vele konijnen tijdens de tocht. Zeker langs het militairdomein. Deze zijn niet schuw. Wees respectvol in de kijkhutten. Stilte wordt geapprecieerd. Neem zeker een verrekijker mee, zelfs een beginnende natuurliefhebber zal de diverse zeevogels en strandvogels prachtig vinden.