Rondje Bellegem bij Kortrijk

Argendaal

Sneeuwpret in eigen omgeving. We zijn uit de buurt dus ver rijden was het niet. Ondanks het feit dat de omgeving van Kortrijk sterk verstedelijkt is, is het zuiden van de stad toch een verademing. De deelgemeenten Rollegem, Bellegem en Kooigem hebben nog genoeg moois te bieden. Camperplaatsen in de buurt zijn schaars maar in het hart van de stad is er nog een, of in St Denijs en zolang het nog duurt aan het provinciaal domein De Gavers. Parkeren in de rand lukt aardig om een wandeling te maken overnachten mag er niet. We hebben de wandeling in de winter gestapt, maar in de zomer zou ik de wandeling omkeren. Dan eindigt je in het dorp Bellegem en daar zijn beslist wel enkele kroegen waar je welkom bent.

De wandeling is licht glooiend met enkele vergezichten. De regio is landelijk dus vooral verharde wandelpaden en kleine wegen. Hier daar is er zeker mogelijkheid tot loslopen, let wel op de aanwezige fazanten, hazen of ander klein wild. We kwamen er wel enkele tegen. De 9,5 km is juist gepast om deze toch aangenaam te maken.
We delen vele paden wel met een mountainbike route dus even voorzichtig zijn. De sfeer foto’s hierzonder zeggen genoeg. Veel plezier.