Saintes-Maries de la Mer

Zigeunercultuur, natuurpracht & hondvriendelijk avontuur

Saintes-Maries-de-la-Mer, bakermat van de zigeunercultuur, bruist reeds tijdens Pasen met geopende terrassen. Wandel door idyllische straatjes vol restaurants, winkeltjes en drinkbakken voor viervoeters. Honden zijn bijna overal welkom. let wel tijdens de stierenrennen in de straten.

Duik in de rijke historie van de zigeunergemeenschap in het Musée Gitans. Proef lokale specialiteiten zoals gardiane de taureau (stierenstoofpot) en tellines (kleine venusschelpen).

Ontdek de Camargue, een uitgestrekt natuurpark waar honden aangelijnd binnen mogen (behalve in natuurpark Du Pont De Gau). Spot duizenden watervogels in de Rhônedelta, bewonder flamingo’s in de Camargue, of geniet van uitgestrekte stranden. Let op: muggen zijn hier een plaag, bescherm jezelf en je huisdier!

Maak een boottocht door de Camargue, eveneens honden toegelaten en bewonder de unieke flora en fauna. Bezoek de imposante Église Notre-Dame-de-la-Mer, waar de zigeunerbedevaart jaarlijks plaatsvindt, helaas moest Firre hier even buiten wachten. Ontdek diverse watersportactiviteiten zoals kitesurfen, windsurfen en kajakken en geniet vooral van het hondenstrand op Plage ouest de Sainte Marie. Al weet ik niet of dit gans het jaar toegankelijk is voor honden.

Wandelingen vind je hier.