Wandelen via de Nonnenbossen.

Ontdek de schoonheid van de Nonnenbossen & Gasthuisbossen: een hondvriendelijke wandeling (15 km)

Geniet van een ontspannende wandeling doorheen prachtige bossen, met veel losloopmogelijkheden voor je hond. Deze wandeling van 15 km start bij de camperplaats Veldhoekhoeve en voert je via de Nonnenbossen naar een deel van de Gasthuisbossen. De route is gemakkelijk en perfect voor een gezinsuitstap met je trouwe viervoeter. Wel opletten voor het stuk Meenseweg. Het stuk is gevaarlijk en vrij druk,maar om de Gasthuisbossen te bereiken moet je de Meenseweg over.

Natuurbeleving & hondvriendelijk

Laat je hond vrij rondrennen en rennen in de vele veldwegen waar het kan. Geniet van de frisse boslucht, spot zeldzame vogels en vlinders, en bewonder de eeuwenoude bomen. We hadden zelf minder geluk met de miezer tijdens een groot deel van de wandeling.

Ontdek de Gasthuisbossen & Polygoonbos

Bezoek de Gasthuisbossen, gekend om hun kolonies vleermuizen. De talrijke nestkasten zijn de getuigen ervan. Nog even een rondje in het Polygoonbos en eindig je wandeling in de hondvriendelijke taverne De Dreve in Zonnebeke. Proef van de streekspecialiteiten en geniet van een welverdiende rustpauze.

Praktische informatie:

  • Afstand: 15 km
  • Duur: 5-6 uur
  • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk