Voeren

Voeren: een parel in het oosten van België.
Een oase van rust en natuur

Verborgen in het oosten van België, waar Vlaanderen en Wallonië elkaar ontmoeten, ligt de Voerstreek. Dit heuvelachtige landschap, met zijn zacht glooiende bossen, uitgestrekte weilanden en pittoreske dorpjes, waant u zich in een andere wereld. De Voerstreek is dan ook een geliefde bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

Camping Natuurlijk Limburg: een perfecte uitvalsbasis

Tijdens ons verblijf in de Voerstreek is Camping Natuurlijk Limburg in Remersdaal de perfecte uitvalsbasis. Deze camping, gelegen naast het bos, biedt ruime camperplaatsen, perfect sanitair en een gezellige taverne met een uitgebreide kaart. De hondvriendelijke camping en taverne zorgen ervoor dat je jouw trouwe viervoeter met een gerust hart mee kunt nemen.

Ontdek de charmante dorpjes Teuven en Sint Pieters Voeren

Een bezoek aan de Voerstreek is niet compleet zonder de charmante dorpjes Teuven en Sint Pieters Voeren te bezoeken. Slenter door de smalle straatjes, bewonder de authentieke vakwerkhuizen en geniet van een heerlijk drankje of maaltijd op een van de gezellige terrasjes. In Teuven, met zijn toeristische karakter, vindt u diverse souvenirwinkeltjes en ambachtelijke ateliers. Eveneens zijn hier enkele hondvriendelijke tavernes waar je zeker de lokale bieren moet proeven. Sint Pieters Voeren daarentegen ademt een oase van rust en authenticiteit uit.

Wandelen in de omgeving.

Er zijn tal van wandelroutes uitgestippeld en ook het wandelknooppunten netwerk is aanwezig. Maar de knooppuntenbordjes zijn niet altijd te aanwezig en de blauwe bordjes (Waals systeem?) zijn echt onmogelijk om te vinden en te begrijpen. Onze wandelgps was de redding ! Bekijk onze wandelingen maar.

De Voerstreek is een unieke streek met een eigen karakter. De prachtige natuur, de charmante dorpjes en de gastvrije mensen maken van de Voerstreek de perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie.

  • perfect wandelgebied.
  • talrijke resto en taverne op de wandeltochten om te pauzeren en te genieten.
  • Camping Natuurlijk Limburg , alle comfort, niet te groot en hondvriendelijk.
  • bereid je wandeling goed voor, want de knooppunten zijn er niet altijd.
  • neem je verrekijker mee voor de talrijke vogels, met geluk ook dassen.
  • voedingswinkel niet onmiddellijk in de buurt.