Blankenberge

Uitkerke polder

We zijn zo geen grote zeeliefhebbers. Immers zijn we met de hond niet overal welkom op het strand. Maar in de winter laten we ons toch verleiden. Een weekend aan zee voor de gezonde lucht en de natuurpracht. Deze maal kozen we Blankenberge. Vooral omdat de Uitkerke polder toch zeer dichtbij is. De grote getalen vogels trekken ons aan. We verkozen camperplaats De Wielen boven De Floreal.
Vooreerst is de camperplaats dichter gelegen bij de Uitkerke polders en de grote baan aan camperplaats Floreal is toch wel storend.

Verder biedt de Wielen gratis sanitair en kost douchen slechts 0.50€. En de camperplaats is hondvriendelijk. .

We ondernamen 2 wandelingen. Eentje naar het strand, je moet toch de zee gezien hebben. Immers het strand is hondvriendelijk tijdens de winter. Dus loslopen is een must aan het strand. Al ergeren we ons vooral aan diegene die hun hond loslaten zonder er nog controle over te hebben. Firre is duidelijk niet gediend met alle snuffelcontacten en een grom of snauw is soms de ander zijn deel. Ze waren gewaarschuwd.

Een tweede tocht is veel gevarieerder, we wandelen een goeie 10 km in de Uitkerkse polder. De camera draait overuren om buizerds, kiekendieven, ganzen, torenvalken … vast te leggen. De overwegend asfaltwegen zorgen ervoor dat de wandeling voor iedereen moet lukken. Te ver afgedwaald, geen nood neem de tram terug naar Blankenberge. Wees wel wat voorbereid. Veel mogelijkheden om te drinken voor de hond zijn er niet. Het aanwezige water is niet altijd brak maar eerder zoutig. Enkel het bezoekerscentrum, dat we kruisten bij de start van onze tocht, biedt de mogelijkheid om iets te drinken.
We stopten aan de haven in een kleine strandbar, daar waren we zeer welkom met de hond.
Wandeling naar het strand was 9 km, de polderontdekking 15,5 km.