Omgeving Stavele

Regen was spelbreker

We logeerden op Hoeve Paepenhock en werden er vriendelijk ontvangen. De camperplaatsen zijn uitermate ruim en een stuk verhard. Maar de regen van de voorbije dagen hadden zijn tol geëist. De grasveldjes tussen de verharde stroken waren ondergelopen. Een stoeltje plaatsen om te genieten van het waterzonnetje was niet aan te raden. De nabij gelegen weg is verkeersarm en het dorp is dichtbij. Probeer zeker de lokale horeca en het grote aanbod van speciale bieren uit de streek.

Onze wandelplannen zijn enigszins in het water gedonderd. Onze voorbereide tocht eindigde echt in het water. Gelukkig konden we een ronde uitstippelen ver genoeg van de Ijzer. Zo zijn we genoodzaakt om nog eens terug te keren.

Weidse vergezichten, veel rust… dan ben je hier op je plaats. Onthaasten heet zoiets. Onze kleine tocht van 8km bevatte enkel verharde wegen. De natuurliefhebber komt zeker aan zijn trekken. Vele vogels zijn vaste klant in de ondergelopen weides en diegene die droog staan waren een speelplein voor de vele hazen, fazanten en zelfs patrijzen. Dus voor iedereen iets.